Waarom Teak

De mondiale vraag naar duurzaam geproduceerd (hard)hout stijgt. Dit geldt ook voor teak. De belangrijkste redenen zijn zorgen om het milieu en het dalende aanbod van hardhout uit natuurlijke bron. Soroteca speelt in op deze vraag met de levering van teakhout van duurzaam bebouwde plantages.

STERK, ESTETISCH & HOGE MARKTWAARDE. MEUBELS, SCHEEPBOUW EN VELE ANDERE BOUWTECHNISCHE TOEPASSINGEN

Voordelen van teak

Teak is wereldwijd bekend om zijn esthetische eigenschappen, kracht en hoge marktwaarde. Momenteel is teak de hoogst gewaardeerde edele houtsoort. Deze marktwaarde dankt teak aan haar meerdere productmogelijkheden. Van meubels tot scheepsbouw en vele andere bouwtechnische toepassingen waarvoor kwaliteit en verfijning vereist zijn.

Teak komt van nature voor in de gordel die loopt van India naar Thailand en Laos, inclusief het belangrijkste teakland Myanmar (voormalig Birma). Java in Indonesië is vooralsnog het epicentrum in de wereld voor de teelt van teak. Het zijn vooral de Nederlanders geweest die er de teakteelt hebben geïntroduceerd en op grote schaal hebben ontwikkeld. Eerst vanuit de Verenigde Oost-Indische Compagnie (de V.O.C.), later vanuit koloniaal bestuur.

In 1902 werd teak voor het eerst buiten Azië geïntroduceerd in Nigeria (Horne, 1996). Tegenwoordig groeit teak op vele plaatsten in de wereld: Zuidoost-Azië, Afrika, Australië, Midden-Amerika en Latijns-Amerika. Het betreft hier allemaal plantages.

Soroteca beheersplan

Download hier de samenvatting van ons beheersplan.

Soroteca is specialist in herbebossing met teakbomen, productie van de beste kwaliteit hout en de verwerking van teakhout in zagerijen.

Sao Jose dos Quatro Marcos -
Brasil
Prof. Alexandre Bernardi Köhler
Caixa Postal 95 MT CEP 78.285-000
T + 55 (65) 3251 - 3104